2017. október 15., vasárnap

Ferrero-torta




Hozzávalók:
      A tésztához:
               -4 tojás
               -25 dkg porcukor
               -4 evőkanál forró víz
               -18 dkg finomliszt
               -2 dkg cukrozatlan kakaópor
               -1 csomag sütőpor
               -Nutella
       A krémhez:
                -5 dl habtejszín
                -10 dkg étcsokoládé
                -10 dkg tejcsokoládé
      A díszítéshez:
                -10 dkg hántolt, pirított török mogyoró
                -12 db Ferrero Rocher desszertgolyó

Elkészítés:
1, A 4 tojás fehérjét habnak felverjük.

2, A 4 tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál forró vizet és tovább keverjük.

3, Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

4, 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. Kb 30 percig sütjük, de tűpróbával mindenképp ellenőrizzük. A kész piskótát kiszedjük a formából és kihűtjük.

5, 5 dl habtejszínt felverünk habnak- én tettem bele egy csomag habfixálót is. A két féle csokit egy lábasban megolvasztjuk pici tejjel. Az olvasztott csokit fakanállal hozzákeverjük a felvert habtejszínhez.

6, A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük Nutellával, majd csokis krémmel is. Erre jön a második lap, azt is megkenjük Nutellával és csokis krémmel is. Rátesszük a harmadik lapot is, és megkenjük a maradék csokis krémmel a tetejét és az oldalát is.

7, A török mogyorót felaprítjuk, ezzel díszítjük a torta oldalát. A tetejére 12 darab Ferrero Rocher desszertgolyót helyezünk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése