2017. január 9., hétfő

Vaníliás-banános torta

Először is szeretnék mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánni! :)
A szilveszteremet idén is baráti körökben töltöttem, és oda készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók:
         A piskótához: 
                     -4 tojás 
                     -15 dkg cukor
                     -4 evőkanál víz
                     -12 dkg liszt
                     -fél csomag sütőpor
                     -csipet só
          A krémhez:
                     -1 csomag vaníliás pudingpor
                     -1 csomag vaníliás cukor
                     -250 gramm mascarpone
           A tetejére:
                      -felkarikázott banán (2 darab)
                      -1 csomag zselatin

Elkészítés:

1, A 4 tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük.

2, A lisztet elkeverem a fél csomag sütőporral és a sóval, majd az előzőekhez keverem.

3, A tojás fehérjéket kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába.

4, Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütöm.

5, Amíg a piskóta sül, addig megfőzöm a pudingot. Jó sűrűre kell főzni, hogy később ne folyjon szét, vagy egy csomag zselatint vízben feloldva bele kell keverni ha kész a puding.

6, Kicsit hűtjük a pudingot, és belekeverjük a mascarponét.

7, Ha megsült a piskóta, rákenjük a vaníliás krémet, és megvárjuk még kihűl.

8, A felkarikázott banánokat rátesszük, és a vízben feláztatott zselatint is ráöntjük.

/sajnos nekem szétfolyt a krémje :(/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése